51 000 välbehövda meter rakt in i benmärgen

51 000 välbehövda meter rakt in i benmärgen

Långberget, Vasabanan 25 km. Om 18 dagar, endast 18 dagar. Sen swishar jag förbi. Just där. Vasaloppet, nu jäklar!

De förväntade iskristallerna i luften lyser med sin starkaste frånvaro. Grymhet, en för mig mycket tydlig markering från vädergudarna. Ljusgrå moln täcker himlen likt ett omöjligt 10 000-bitarspussel. Luften är varm. Fukten på de kantiga gatstenarna visar mig vägen mot bilen.Äntligen ska vi, fyra längdåkande Stockholms-brudar, på vårt årliga träningsläger. Destinationen? Högbo Bruk utanför Sandviken. Ett ordentligt mysigt och ombonat friluftsområde, paradiset för alla naturfriskusar – glada löpare, orädda MTB:are, fokuserade golfare, skidgalningar, starka kanotister och multisportare. Listan lång.

Min oro för vädret släpper så snart vi passerar Tierp. Jag ser den vita snön breda ut sig över de oändliga ängarna när vi med den fullpackade bilen dundrar norrut. Skidor, väskor och fnittriga tjejer i en härlig färgglad röra.

2,7 km spår ligger serverat när vi når Högbo Pay & Ski. Ärligt talat? Jag är inte jätteimponerad.

Bara 2,7? Ok, skärpning Jenny, det måste åtminstonne vara bättre än Ladugårdsgärdets sladdriga och överpopulerade 2,2, försöker jag peppa mig själv.

Vi klickar fast pjäxorna i våra klistriga träplankor, kör banan runt. Fina spår. Bra stavfäste. Sjysst spårdjup. Fyra varv rullar vi runt. Kroppen hänger med. Slipar extra på staktekniken något varv. Försöker nyttja kroppens tyngd, fokusera på att magen ska jobba, minska belastningen på de mindre musklerna. Efter tio varv får spåren vila till morgondagen.

Vackra Högbo Bruk

Äntligen är säsongen igång! Det spritter i hela kroppen. Jag känner mig stark. Huvud, kropp och stavtag jazzar i takt till min inre, bultande energi. Ruggigt bra känsla. Lurar jag mig själv..?

51 km fick vi ihop under korthelgen. 51 000 välbehövda meter rakt in i benmärgen. Totalt 9 mil på den än så länge skrala skidsäsongen.Nästa anhalt? Långberget i Värmland. Och nedräkningen har redan börjat. 18 dagar kvar…

Pin It on Pinterest