Att stolt bestiga Jämtlands skönhet

Att stolt bestiga Jämtlands skönhet

Mitten av juni. Termometern visar 12 grader. Regndropparna fläckar asfalten. Tonar den mörkt grå utanför fönstret som vätter ut mot Åre torg. Utanför grannens dörr står ett par lortiga skidpjäxor.

Framför mig väntar en långweekend i vackra Jämtland. En helg i kärlek. För den eviga kärleken. För mina kära vänner Cia och Per som har valt att framför ett stort, glatt sällskap säga ”JA” till varandra och fira detta med en enorm bröllopsfest.

Fyra par färggranna löpardojor står nu snörade i hallen redo att jobba. Åtta otåliga fötter. Anna, Astrid, Cissi och jag glor förhoppningsfullt upp mot himlen lockar med sprickor av solsken som återspeglas i Åre sjö. 

Vi kör! Upp upp upp. Pulsen stiger. Solen vågar äntligen visa sig. Efter bara minuter möter vi snö. Det är mitten av juni. Förklarar grannens pjäxor. Glider ibland fram genom leran i jakten på nästa kulle. Använder både knän och klor när vi når backarnas svarta partier. Det är brant! En rejäl rutshbana om man skulle tappa balansen.

Efter någon timme når vi Hummeln. Tre downhillare tittar misstänksamt på oss när vi kravlar upp över kullen. En platå där vi får njuta av Jämtlands skönhet. En segelbåt syns på sjön som annars seger är stilla. Vinden skakar om våra frisyrer. Fyra glada yrväder. 
Perfekt tillfälle att plåta hoppbilder. Enjoy!

   
    
    

 

Pin It on Pinterest