Nu är vi äntligen på väg mot världens tak – Mt Everest

Nu är vi äntligen på väg mot världens tak – Mt Everest

Nu är vi äntligen ute och trekkar, PÅ RIKTIGT!

Under två dagar har vi vandrat från Lukla (2.800 möh) till Phakding (2.600 möh) till Namche Bazar (3450 möh). Regnet har förföljt oss hela dagen, tvättat bönestenarna och spårat stigen vi knatat på, men nu sitter vi ihopkurade på logden och myser framför en sprakande kamin. Långsamt börjar vi torka upp. Strumporna ångar av sig. Här stannar vi i två nätter, men gör en kortarer dagstur till Khumjung (3,970 möh) som ligger lite högre upp för att acklimatisera oss. Yeti, nepalesernas skräck och berömd, övervuxen snömann, kan beskådas genom en glaskupa. En tofs som en tupé, omsorgsfullt placerad på en sidenbädd.

Mina förväntnignar på boendet var mycket dåliga, men jag tycker att det är fantastiskt bra! Riktiga rum med träsängar, vadderade madrasser, täcken omsorgsfullt bäddade med lakan och filtar. Toaletter med sittring finns, en varm dusch (på max 30 sek) går att få till och även möjlighet att tvätta händerna (nästan hela tiden)!

Vår researranglr Peak Promotion (PP) är oerhört generösa och hjälpsamma. Om vi har ett minsta bekymmer eller fråga löser de det omgående och helt utan knussler. Det känns bra att vara i dessa trygga händer när vi är så långt hemifrån! Alltifrån våra sherpas till vår markkontakt Ganesh, till ägaren är alla involverade i vartenda steg vi tar. Det kallar jag superb service!

Nu är det dags för Fried Nudles och Hot Water! Mums!

Pin It on Pinterest