Racerbåt till ön Nusa Lembongan med en månad kvar på Bali

Racerbåt till ön Nusa Lembongan med en månad kvar på Bali

30grader. Varmt. Fuktigt. Till och med ölen svettas. Pärlor av kondens rinner sakta ner längs med de kylda ölglasens Bintang-logga. Den dämpat oreanga eftermiddagssolen gömmer sig bakom välkomna molnformationer. Sixten slumrar gott i vagnen. Våra rumpor har slagit läger på en beach bar bänk där vi har bästa utsikten över buktens surfspots.

⁃ skål, säger vi och tjongar glasen så att det skvätter om kondensen.

Det är mindre Vi-tid när både Andreas och jag är taggade på att surfa eller yoga på dagarna. Passar på att få Egen-tid när Sigge har sin nap, så att vi kan ha familje-häng när han är vaken, men just i detta ögonblick är det bara Vi två vakna, en kall bärs i handen och en underhållande utsikt i vackert omslag. Vi njuter!

Vi-tid

Andreas, Johan och en slaggande Siggis.

Lämnat Changgu för ö-livet på Nusa Lembongan

⁃ Stället har sett sina glansdagar…

Kan inte annat än hålla med Andreas. Högst upp på kullen bor vi med milsvid utsikt över Lembongan-buktens vita strand, förtöjda turbåtar och klara vatten. Vacker utsikt, stort rum med poolutsikt, men vi drog en nitlott med vårt sk. Luxury resort. Personalen sover i repan, rummets renlighet går att diskuteras, poolen saknar vissa klinkerplattor och i ena hörnet flyter flugor på rygg. Poolbaren som lockade i bokningen är dragerad med ett lager damm, kylen som borde vara fylld med läskade bärs står ledsen i ena hörnet. Urkopplad. Som enda gästerna får vi åtminstone omedelbart hjälp av de sömniga hotellreceptionisterna. Jag hade också blivit seg av att inte ha ngt att göra. Addera 30grader utan naturlig fläkt på det. Istället blickar vi ner på nybyggda Sancury Villas, men infinitypool och en ivrig trädgårdsmästare som går bärsärkagång mot den villiga naturen. Här kostar det 800kr natten. Vi pröjsar 270kr…

Kul att åka båt med 1250 hästar baktill!

Framme i Nusa Lembongan.

Var är vågorna?

Havet ligger platt som en däckad hundvalp. Vi har packat oss iväg på äventyr med vår hyrda och förmodligen trimmade moppe. 40kr/dag. Tur att Andreas är vass vid styret, hade jag kört hade vi med största sannolikhet legat i ett dike. Här är kuperat, små asfalterade vägar som slingar sig genom tät växtlighet, warunger och små boutique-hotell. Igår jagade vi surfspots och hamnade lyckligtvis vid solnedgången på Dream Beach. Alla stränder här är verkligen sagolika. Kritvita, lena sandkorn som varma möter havets klara, skvalpande vågor. Någon läcker beach bar med sköna solsängar, lugnt dunk i högtalarna och göttig utsikt. Inget skräp, varken på land eller i vattnet. Och tomt på folk! Drömmigt!

Nusa Lembongan är känt för sin vackra natur, dykning och lugna vibe. Jag är supertaggad på att få se Manta Rays och hoppas kunna komma iväg på en halvdagssnorkling i Manta Bay.

Rastlösa Andreas är däremot som en sjuåring på lördagar. Helt galet sugen. På att få leka i vattnet. Nu, efter några dagars förkylning och hög på antibiotika ligger han i vattnet och kastar sig under seten som rullat in. Som en groda i vattnet. Han vill fånga en farlig vänster sväng… Vi är på grannön Nusa Ceningan, vid Ceningan surfspot. Högt uppe på en vass klippavsats har Sixten och jag slagit läger. Bästa utsikten över brytet, ön Nusa Lembongan, solnedgången och med en iskall öl i handen kan vi kolla in pappa Andreas när han kastar sig efter vågorna.

Första parkett för waves watchers.

Vasst surfbryt på ön Nusa Ceningan.

Sigge diggar Balineserna!

Klipporna som klättrar ner i havet.

Pin It on Pinterest