Popoyo – en oupptäkt skönhet i lugna Nicaragua

Popoyo – en oupptäkt skönhet i lugna Nicaragua

Här är Andreas på jakt efter vågor i gryningen. Mest vänstervågor. Han föredrar höger…

IMG_5584

Som en kurrande jaguar, rullar vågorna in vid fotändan av vår enorma palmbladsdekorerade bungalow, även kallad cabana. Stjärnhimlen breder ut sig som en skimrande målarduk över våra huvuden. Prickad av tusentals starkt glimmande stjärnor. Venus och Mars är mäktiga och återspeglar sin lite rödare nyans i vågorna som pumpar. Vi är omringade av totalt mörker. Här får vi aldrig nog av att glo upp i skyn och förundras över himlens imponerande strykning.

I detta chillade område har vi hittat många nya vänner. Nattvakten José ligger Andreas mycket varmt om hjärtat. Med honom utbyter vi ord. Ett spanskt mot ett engelskt. På kvällarna spejar vi ut över den mörka horizonten tillsammans i jakt på sköldpaddor som vill ta sig ner till det böljande blå.

15776395_10157915249405487_46032559_o

Vår cabaña och hammok.

IMG_5604

15776372_10157915249865487_1108129164_o

 

Lokalbefolkningen i Nicaragua bor mycket enkelt i tegelhus omringat jordstampad mark. Grisar, hönor, hundar och katter samsas om utrymmena. De som har lite mer pengar, köper festliga färger och kletar på fasaderna och på taket petar TV-antennerna hört upp i skyn.

Matbutikerna består av hål i väggen och vi beställer över disk. Det är knepigt att få ihop en bra matkasse, både p.g.a. att utbudet är begränsat, men framförallt för att vårt spanska matvokabulär är extremt begränsat. Men oj vad vi lär oss! Även alkoholen köps i separata butiker. Genom en gallerbeklädd lucka beställer vi cervezas för runt 7kr/st och Flor de Cana, Nigaraguas stolthet, den egna rommen!

IMG_5612

Flor de caña är poppis här. Även deras nyårs-dekorationer. Dessa fylledockor som står utplacerade vid varje hem och restaurang.

 

Fisk, stekt ris, bönor, vitlökssalsa och grönsallad tillhör den dagliga kosten. Tillgången till färsk frukt är tyvärr strypt. Mycket är säsongsbetonat och just nu är det bananer, vattenmelon och ananas som finns att beställa! Mums!

Pin It on Pinterest