Produkttest – HP VistaQuest AC 300W Action Cam

Videoupptagning från HPs VistaQuest 300W Action Cam jämfört med GoPros HERO3.  Filmad under varierande väderförhållanden i Niseko, Japan, under januari 2015.

Lovande ny teknik, men jämförelsevis sämre bildkvalité mot likvärdiga kameror på marknaden. Jag testade HPs senaste actionkamera under ett gnistrande snöäventyr i pudersäkra Niseko i Japan.

Spanar man ut över berget, syns färgglada ”Teletubbies” som hejdlöst kastar sig ut i pudret för att fånga det perfekta åket. De senaste årens uppsving gällande intresset för och möjligheten att dokumentera och distribuera sina upplevelser digitalt, gör att du idag ser var och varannan sportfantast med actionkamera på hjälmen, staven eller i någon annan kreativ lösning. GroPro är utan tvekan marknadsledare, men nya aktörer försöker slå sig in på marknaden och jag testade HPs senaste tillskott över jul- och nyårshelgen i puder-Meccat Niseko i Japan.


HP VistaQuest AC 300W Action Cam 
med tillhörande armband. Att det förenklar för dig att ta bilden eller starta en inspelning, är i sig ingen nyhet, men möjligheten att se själva kamerabilden i armbandets display är ny och uppfattade jag som innovativ, en välkommen funktion och kanonidé.


Bildkvaliteten
är bra, men oavsett om det snöade, var molnigt, sol och klarblå himmel, tenderade både bilder och film att ha ett grå/rosa stick i sig. Jag försökte mecka med exponering och färgblans, men fick inte en enda bild utan detta störande ”filter”. Full HD och 60 fps, visade sig fungera utmärkt!

Batteritiden är riktigt bra. Det räckte en heldag i kylan (ca -10 grader) om jag var noggran med att stänga av kameran under tiden jag inte filmade. Som funktion fanns även en välfungerande auto-avstäning i kameran som jag ställde in på 30 minuter.

Microfonen tog upp ljudet riktigt bra, även genom det solida kamerahuset. Tumme upp!

De medföljande kamerafästena var en aning breda för min rundade hjälm, men fäste ändå oväntat bra. Medföljde flera fästen för stav/cykel, kardborre… men dessa testade jag inte.Roligt att HP vågar sätta orgagea detaljer på kamerahuset, som självklart är vattensäkert. Medföljande fuktlappar gjorde att jag slapp osköna, dimmiga skuggor i filmmaterialet. Husets baksida var även utbytbart.

Funktionalitet:

– Full HD 1080P / 60fr/sec
– 16MP Sensor
– Built in Microphone
– App support smartphone iOSTM or AndroidTM

Pris: £249 på http://store.hp.com/UKStore

Jag testar HPs senaste VistaQuest AC 300W Action Cam. Tydligen trendigt med ”Teletubbies”-looken i det vackra, japanska snölandsskapet. Foto: Patrik Persson ©

Pin It on Pinterest