Puderfrossa i Niseko

Puderfrossa i Niseko

Cissi, Marre och jag supernöjda efter många grymma åk!


– Wohooooooooooo..,
 som Ronja Rövardotters vårskik skrålar jag över det öppna, pudertäkta mjukglassfältet.

– Jääääävlar, vrålar jag igen.

Ett bubblande skratt pressar sig fram mellan andetagen från mina hårt ansträngda lungor när Cissi, som bara några meter sick-sackar framför mig, missar ett fluffigt drop och ofrivilligt satsar på en sjysst bicicleta rakt in i nästa snövall. Kolla filmen på Instagram här>>

 

Ljudlöst slussas jag fram mellan pudervågorna. De klappar mig mjukt på kinden. Ibland är sikten noll. Snön sköljer över mina spegelblanka googles. Men det gör absolut ingenting. Jag är i powder heaven! 🙂
En och en halv meter färskt puder har lagt sig framför oss sen vi landade i Niseko. Galet bra. En kittlande känsla. Aldrig har jag upplevt så mycket fluff tidigare. Tar aldrig slut. Ett evigt frosseri i att hitta sköna linjer och de mest utmanade puderöverfyllda passagerna mellan Nisekos glest placerade träd.
Fler högt belägna Gate:ar öppnade idag. Varningar om hög lavinrisk på sina ställen. Inställningen är ständigt vara vaksam, men hökögonen blir ännu skarpare när det i lavinrapporten står ”be careful in the powder, you might suffocate”. Japanerna är bland de ordningssammaste jag varit med om, utförliga snörapporter levereras varje morgon kl.8. Och det är inget snack om att åka under avgränsningarna till avspärrade områdena. Då ryker skidkortet och möjligheten att fortsätta åka i systemet. Direkt!
Självfallet har vi hunnit med de traditionella, avslappnande onsen-baden. Avslappnande för trötta muskler. Fler bad blir det.
Puderfrossa i Niseko. Foto: Anna Tempelman

Pin It on Pinterest