Säsongspremiär i Högbo skidspår

Säsongspremiär i Högbo skidspår

Säsongspremiär #längd #lycka instagram.com/superjensan

Tittade förstrött ut genom mitt immiga köksfönster med favoritkoppen nybyggt julkaffe i ena handen och den andra handen strykandes över morgonrockens lena sammetstyg.
Den skumma dimman sipprar iväg när regndropparna nu smattrar mot trottoarkanterna.
 
Det kommer bli fullkomligt omöjligt att få till en bra säsongsstart med de här förutsättningarna, tänker jag uppgivet.
Men så fel jag hade!
Efter två timmars rallykörning rakt norrut från huduvstaden, svängde Johan, Shanti och jag in i en gnistrande vintervärld i vackra Högbo Bruk utanför Sandviken. 2 km konstfruset skidspår (2,09 km ytterspår) sträckte ut sig framför oss. Första snön för säsongen. Mina ögon glänste av glad förvåning och stor förväntan.
Med viss osäkerhet laddade vi laggen med klister och hakade fast oss i de skarpa spårkanterna. Sen körde vi. Runt, runt, runt. Och runt i igen. Och igen. Mumsade i oss en god, men blixtssnabb sopplunch, för att sedan fortsätta runt i vårt snöbeklädda och fantastiska ekorrhjul. Två underbara mil har jag skidat ihop. En fantastisk säsongspremiär. Total lycka.
Jag vill verkligen tipsa om Högbo. Sjysst skidåkning (Pay&Ski) och underbar mat både i gruvstugan och på det lyxigare hotellet intill. Gör en dagsvisit eller stanna över natten och satsa på ett ordentligt krävande träningsläger. Det ska iaf jag göra redan den 17:e dec. Längtar som en tok!

Pin It on Pinterest