Smakat på Tokyo

Smakat på Tokyo

Line up next to the tempura restaurant!, beordrar bussguiden på sitt mest artiga, japanska manèr i ett försök att hantera oss, ett rörigt gäng färgglada, förvirrade turister med ett berg av skidbagar, pjäxor och roliga ryggar i en roterande röra.

Alla sinnen är mättade. Fyra intensiva dagar fyllda av mäktiga upplevelser har avlöst varandra non-stop. Vi har smakat på Tokyo. Precis som den bästa weekendturisten ska och kan göra. Kulturellt frosseri, plottriga marknader, vi har skrålat som strypta katter till tio-i-topp-karaoke-songs, återkommande hamnat i matkoma efter kulinariska höjdare och insupit Japansk artighet i överflöd.

Djupt andetag. Fyller lungorna med ny energi nu. Puderbehovet har gjort sig gällande. Rapporterna haglar in från våra vänner som landad på Hokaido-ön. Mjuk, men stark i kroppen efter dagar av kolhydratsladdning och sköna skratt, kliver vi nu på bussen som ska skeppa oss till vidare från Sapporo till skid-Meccat, underbara Niseko. Där bygger vi bo i Hirafu Village i tio dagar. Vi är välsignade! De senaste veckorna har snön öst ner. Förväntningarna fortfarande lika skyhöga som innan vi flög från Sverige.

Imorgonbitti kommer vi skutta ut från våra japanska sängar och dyka rakt ner i pjäxorna , likt spralliga barn på julafton.

Just det, det är ju julafton imorgon! Undrar om tomten hinner hit…? 😉

God Jul!

 
Glada dagar i Tokyo. Fr.v. Putte, Hank, Sling, jag, Cissi, Anna och Marre.
Erkända Shibuya-crossing, ett organiserat kaos på högsta nivå.
 
Neon, neon, neon i Akihabara electronic area.
Häftig utsikt från toaletten på Skybar i high-end-området Ginza.

Obligatorisk karaoke. All you can drink, ey? 😉

Takeshita street, paradiset för cosplay-nördar.

Pin It on Pinterest