Surf Camp i Tamrath Marocko

Surf Camp i Tamrath Marocko

Bildörren slås upp och en mild vind möter mitt ansikte. En välbekant doft av salt hav och sand. På himlen dansar gråblå skuggor och blandas med efterlängtat solsken. Framför oss breder den beigea sandstranden ut sig i vidvinkel, långt från söder tills den möter den norra bergsväggen som faktiskt är slående lik en krokodil i profil. Vi är på Crock beach i Tamrath, Agadir.

m1_22

Andreas glad efter en kanonbra surfsession!

 

Första surfdagen. Våtdräkten känns väl tight. Kanske är det julmaten eller för att var så länge sedan jag drog den på mig. Nu är det närmare 11 månader sedan jag sist hoppade på surfbrädan. Hoppas på snälla vågor.

Karim, vår glada surfguide, står i sandbrynet och bevakar oss när vi kastar oss ut i det 18 gradiga Atlantvattnet.
”Oh no, I don’t surf now. It’s too cold… and messy” skrattar han hjärtligt och kastar sina en meters rastaflätor över axeln innan han otåligt ropar: ”Now, go go go”.

Efter ett riktigt pladaskfall som förstaförsök, eller som Andreas säger ”Tomahawk fail”, fick jag svälja att jag nog glömt en del sen sist. Vågorna var dessutom riktigt snabba på att stänga. Balans och popup blev avgörande för att få känsla överhuvudtaget. Jag fångade åtminstone fyra trevliga gröningar innan lunch. Pust!

Den långa stranden delas av många. Surfare, galopperande hästar, försäljare, herrelösa hundar och kameler. Man får akta var man sätter fötterna så att man inte råkar glida iväg på en brun, nybakad bulle…

Vandrande försäljare kommer fram till vår lilla grupp. En kille i 30-årsåldern med en hink fylld med mynta, salvia och en enorm kanna rykande hett grönt och sött te. Perfekt när man är lite nedkyld, omskakad och med röda ögon tittar tillbaka på att man precis överlevt förmiddagens surfsession. Mums!

Grönt te, mynta, honung

Varmt vatten, mynta, honung och en hel del socker – perfekt återhämtning efter surf!

 

Solnedgång i Agadir

Solnedgång med utsikt ifrån vårt område vid Hena lulu Surf Camp i Tamrath, Agadir. 

Fina gränder i vårt område.

Fina gränder i vårt område.

Massa mysiga vovsingar överallt!

Massa mysiga vovsingar överallt!

 

Pin It on Pinterest