Tillbaka i Kathmandu där resan startade

Tillbaka i Kathmandu där resan startade

 Nu är vi tillbaka i Kathmandu, där vår resa startade. Känns befriande att vara tillbaka på en plats med puls, liv och rörelse. Egenskaper som verkligen stämmer in på Kathmandus livliga atmosfär.

Att spendera tio dagar i huvudstaden var lite väl långt. För att varva ner efter ett äventyr som inte går att mäta med något annat och se andra delar av Nepal bestämde vi oss, Robin, brorsan och jag, för att ta oss ut i djungeln. Och vilka kontraster det är! En timme utanför storstan och vi var placerade ute på vischan.

Vår utflykt började med två dagars fullkomligt galen forsränning utmed en flod som var skitig som en gyttjepöl. En helt fantastisk upplevelse! 😉 Om det fanns forsränning i Stockholm, skulle jag vara fullkomligt hooked. Paddlat hela dagarna! Vi övernattade i ett tält (herregud vad trött jag är på tält!) som låg supervackert precis vid floden. För den som är ute efter ett äventyr hade ju detta varit magiskt. De kantiga stenarna masserade ryggen genom liggunderlaget hela natten. Oavsett var vi helt slut, vaggades vackert till sömns även den natten till ljudet av den forsande floden några meter nedanför fötterna.

Morgonen därpå steg vi upp. Tidigt tidig. Kastade oss genast ut på den bångstyriga floden igen. Vilka fantastiska miljöer som omsluter flodbädden. Jag kunde inte annat än att vara lycklig i den stunden! Området ett stenkast från det virrvarr som pågår inne i Kathmandu.

Eftermiddagen blev vi runtslussade mellan olika transferställen och hamnade slutligen i en nationalpark en timme utanför Chitwan. Lyckligt överraskade av ett vackert beläget Island Djungle Resort med i våra ögon superlyxiga bungalows placerade precis intill en gyttjeflod full med hungriga krokodiler (det var vad de anställda där sa, men vi såg inga). Aktiviteterna drog igång direkt! Vi kastades upp på en elefantrygg som vant traskade in i den täta djungeln. Noshörning, Bambi-prickiga rådjur, påfåglar, apor och (rumpan av) svartbjörn.

Aktiviteter avlöste varandra ett-i-ett. Nature walks,  djungle walks, bada med elefanterna (grymmast av allt!) och välbehövligt chillande i barens liggstolar. Tre fantastiska dagar. Häftigast var nog när solen gått ner sedan länge, klockan närmade sig midnatt och vi var på gående safari genom djungeln. Ingen förutom vår guide hade ficklampa. Vi vadade försiktigt genom vassen. ”Crocodiles might be hiding to the left.” sa han. Gulp! ”Stay close”. Guiden viker undan höga stråk av vass. En svart skugga framför oss. PANIK! EN NOSHÖRNING!  Från ingenstans, står vi öga mot öga (läs 20 m) från en vaken noshörning. I panik kastar sig brorsan baklänges. Vadtusan skulle man göra nu då? Skrika högt som en babian, springa som en antilop, skapa en hotfull ring? Spela död? Vi höll på att göra på oss! ”Backup slowly”, viskar guiden och tar myrsteg bakåt. Riktar ficklampan ner i marken. Vi blir ju samtidigt nyfikna och exalterade över att vara så nära ett så stort och farligt, vilt djur! Magiskt!

Nu har vi två dagar kvar i Kathmandu, sen bär det av hemmåt! 🙂

Älskade Sverige!

Landar på Arlanda onsdag den 1:a juni kl.15. Då ska jag fira att jag fyller 25 år, tjohooo!!!

 

Nepal - Kathmandu Nepal - Chitwan Nepal - Chitwan Nepal - Chitwan Nepal - Chitwan Nepal - Chitwan Nepal - Chitwan Nepal - Chitwan Nepal - Chitwan

Pin It on Pinterest