Tufft träningsläger för ”eliten” i Långberget

Tufft träningsläger för ”eliten” i Långberget

Bygg upp, bryt ner, ladda om, testa nytt, känn efter, gör om, gör rätt, bli bäst! Eller åtminstone bättre än innan…

Efter 382 dagar är vi tillbaka i Långberget i nordvästra Värmland, det ultimata vintersportområdet för längdentusiaster. Att hoppa ur minibussen efter fem skumpiga timmars färd från Stockholm gjorde jag med stor lättnad. Omedelbart översköljd av min egen barnsliga glädje. Fick ett akut infall att handlöst kasta mig ut i en enorm snöhög.

image

På väg. Grabbarna och jag 🙂

Snö, snö, snö! Fina flingor seglar i dansande slowmotion från ett vitt himlavalv. Som jag har längtat!

Vårt årliga träningsläger för ”företagseliten” är igång (egentligen de enda som kan ta ledigt och åker längd, men det kan ju lämnas osagt). Spårcentralen sprutar ut sjyssta linjer likt ett spindelnät över Värmlands slätter och kullar. 63 km hårt packad snö. Cementerad sedan årsskiftet. Minst två parallella klassiska-, men även skate-spår. Målet med helgen är 124 km. Vasabanan som stoltserar med 25 km hägrar.

I år är det allvar, på riktigt! Siktet inställt på Stafettvasan med kollegorna 6e mars, men mitt fokus har förflyttats till det officiella Vasaloppet. Waaaaooo… Hade jag fått frågan för tre år sedan, när jag började åka längd, hade jag fnyst:

– Haa, vilken fullkomligt befängd idé! Vem sjutton vill åka 9 mil… Sååååå tråååkigt!

Intresset har gjort en skarp u-sväng, för jag är nu anmäld och taggad till tänderna. Dags att bygga upp, bryta ner, testa nytt, ladda om, göra om oh om och om igen. Göra rätt, bli bäst! #mittstoraäventyr

Pin It on Pinterest